SMANJENJE MUŠKIH GRUDI - KOREKCIJA GINEKOMASTIJE

Muške grudi mogu biti znatno povećane, što za tu mušku osobu predstavlja ozbiljan estetski i psihološki problem. Povećanje muških grudi može nastati na dva načina.

muške grudi smanjivanje

smanjenje muških grudi prije

muške grudi smanjivanje

smanjenje muških grudi poslije

Uslijed dobroćudnog povećanja žljezdanog tkiva na muškim grudima radi prevage ženskog hormona (estrogena) u adolescentnih muškaraca.

Uslijed nakupljanja masnog tkiva na muškim grudima. Rezultat i jednog i drugog nakupljanja tkiva je taj, da muške grudi djeluju poput ženskih i znatno su povećane.

U oba slučaja može se pristupiti estetskoj operaciji otklanjanja nakupina bilo žljezdanog (kod ginekomastije) bilo masnog tkiva.

Ukoliko je riječ pretežno o masnom tkivu, tada se najčešće prilikom smanjenja muških grudi koristimo metodom liposukcije. U takvim slučajevima, masno tkivo se odstranjuje vrlo tankim kanilama kroz rez od 5 mm, tako da ožiljka nakon operacije gotovo niti nema.

Ukoliko je osim masnog tkiva značajnije prisutno i žljezdano tkivo, osim liposukcije moramo i kirurškim putem odstraniti žljezdano tkivo. Kirurški rez se izvodi na samom rubu bradavice, te se žljezdano ili masno tkivo izvlači kroz taj mali rez, koji je kasnije, kada se kirurški zašije, potpuno nezamjetan.

Prilikom ovog estetskog zahvata mogu se smanjiti i bradavice na muškim grudima, ukoliko su prevelike.

Smanjenje muških grudi se najčešće izvodi u općoj anesteziji, koju u našoj ordinaciji za estetsku kirurgiju vodi liječnik anesteziolog, vrhunski stručnjak.

Estetski rezultat ovog korektivnog zahvata uvijek je vrlo dobar, a operativni rez nije primjetan.

KORISNI SAVJETI ZA NAŠE PACIJENTE:

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića smanjenje muških grudi predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

Prije operacije:

Pacijenti prije ovog zahvata trebaju obaviti internistički pregled (EKG) i laboratorijske pretrage krvi. Po potrebi, laboratorijske nalaze i pregled interniste sa EKG-om pacijent može napraviti i u dogovoru s nama dan prije operacije ili čak na sam dan operacije.

Kako bi operacija što bolje uspjela, prilikom završnog preoperativnog pregleda odnosno neposredno prije zahvata potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije je izvrsna orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.

Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, potrebno je prestati sa uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.

Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru sa pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

Anestezija i zahvat:

Smanjenje muških grudi se najčešće izvodi u općoj anesteziji i to pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan .

U poliklinici pacijent boravi od 8 do 24 sata, ovisno o vrsti i opsegu korekcije muških grudi koju izvodimo: 1sat traje preoperativna priprema, oko 3 sata sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

Oporavak:

Visoki postotak uspjeha u poliklinici dr. Tončića osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.

Iz navedenih razloga dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu sa pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.

Pacijent neposredno nakon operacije oblači specijalnu kompresivnu odjeću (elastični steznik). Elastični steznici su vrlo bitan segment postoperativnog oporavka te bitno utječu na konačni ishod samog zahvata, jer kožu čvrsto priljubljuju uz podlogu te na taj način pojačavaju efekt same operacije. Elastični steznici se moraju nositi u periodu od 6 tjedana nakon operacije smanjenja muških grudi. Elastični steznik pacijenti dobivaju u našoj poliklinici neposredno prije same operacije.

Postoperativni oporavak je individualan nakon ovog zahvata te traje u najvećem broju slučajeva oko pet do sedam dana. Šavi se odstranjuju tjedan dana nakon operacije, kada je pacijent sposoban i za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od dva tjedna nakon operacije. Kod pacijenata koji puše, od velike je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu sa pušenjem najmanje nekoliko dana prije operacije pa sve do tjedan dana nakon operacije.

BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon korekcije ginekomastije iznosi pet do sedam dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šave te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

Potpuna usluga:

PUT I SMJEŠTAJ U ZAGREBU možemo organizirati našim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske! Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

  • Ključne riječi:
  • Estetska kirurgija, Estetske operacije, ...