POVEĆANJE GRUDI

Povećanje grudi se ubraja u nešto manje, ali vrlo efikasne zahvate estetske kirurgije. Iako je riječ o tehnički relativno jednostavnom kirurškom zahvatu, povećanje grudi je operacija koja od estetskog kirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije.

estetska operacija grudi

povećanje grudi prije

estetska operacija grudi

povećanje grudi poslije

Prilikom operacije povećanja grudi dr. Tončić se osim na svoje dugogodišnje kirurško iskustvo oslanja i na svoj osjećaj za oblikovanje i umjetnost. Ove osobine dr. Tončića posebno dolaze do izražaja prilikom preoperativnog crteža i odabira implantata kada treba dobro procijeniti veličinu i oblik implantata koji se ugrađuje. Prilikom odabira implantata, dr. Tončić i njegov kirurški tim, posebnu pažnju posvećuju željama pacijentice. Dr. Tončić će pažljivo saslušati želje pacijentice te će, oslanjajući se na svoje dugogodišnje iskustvo sa operacijom povećanja grudi, izabrati optimalnu veličinu i oblik implantata.

Željeno povećanje grudi postižemo ugradnjom implantata najboljih svjetskih proizvođača, najnovije generacije i visoke kvalitete. Dr Tončić i njegov kirurški tim koriste silikonske implantate američkih tvrtki Mentor i Allergan ili njemačke tvrtke Polytech Silimed. Nakon operacije povećanja grudi, pacijentica dobiva certifikat za implantate koji su ugrađeni.

Silikonski implantati su mekani te su vrlo prirodni na dodir ili pri pritisku na dojku.Važno je znati da pacijentica bez poteškoća može dojiti dijete, te da je dojka dostupna svim medicinskim pretragama, jer se implantat nalazi ispod mliječne žlijezde ili ispod prsnog mišića.

Starosna dob pacijentica je iznad 18 godina. Operativne indikacije su raznovrsne, od nerazvijenih i malenih grudi, različitih asimetrija grudi, urođenih anomalija grudi do rekonstruktivne kirurgije grudi.

Kirurški rez kod operacije povećanja grudi izvodimo u pazušnoj jami, oko bradavice ili ispod dojke. Obzirom na ove lokacije reza ožiljak se nakon ovog operativnog zahvata ne vidi.

Rezultat ove estetske operacije je odmah prisutan i vidljiv, pa su i pacijentice njime vrlo zadovoljne.

estetska operacija grudi

povećanje grudi poslije

Operaciju povećanja grudi silikonskim implantatima, koja se počela izvoditi u ranim 60-tim godinama ubrajamo u najmlađe zahvate estetske kirurgije. Od tada do danas milijunima žena su ugrađeni silikonski implantati te su moguće reakcije na implantat vrlo dobro ispitane i dokumentirane. Moguća je blaga reakcija organizma na implantat, kao strano tijelo što u konačnici rezultira stvaranjem tanke ovojnice kao prirodne barijere prema implantatu. Izuzetno su rijetke reakcije odbacivanja, koje se manifestiraju u obliku upalne reakcije ili jače izražene kapsule.

Potrebno je također ukloniti predrasude da silikonski implantati izazivaju pojavu karcinoma dojke. Nikada nešto slično nije dokazano i objavljeno u ozbiljnoj medicinskoj literaturi. Silikon ima široku primjenu u medicini i smatra se do sada najboljim materijalom za proizvodnju raznih implantata koji se ugrađuju u ljudsko tijelo, jer ga ljudski organizam izuzetno dobro podnosi. Od silikona se izrađuju umjetni srčani zalisci, pace-maker, kreme za kožu, dječje dudice, sredstva za podmazivanje šprica i slično. Još nitko do sada nije izrazio bojazan za zdravlje pacijenata, koji se služe tim pomagalima.

Naša filozofija

Smatramo da u današnje vrijeme, uz vrlo efikasne kirurške tehnike i izuzetno kvalitetne implantate, korekcija malih, nerazvijenih ili asimetričnih grudi, za velik broj žena i djevojaka više ne bi trebala biti neostvareni san. Možemo reći da je danas povećanje grudi jedna relativno jednostavna i sigurna operacija, koja u konačnici predstavlja ulaganje u kvalitetu života.

KORISNI SAVJETI ZA NAŠE PACIJENTICE:

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića povećanje grudi predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijentice.

Prije operacije:

 • Posebnu pažnju dr. Tončić i njegov kirurški tim posvećuju preoperativnoj pripremi pacijentice.
 • Pacijentica treba prije operacije povećanja grudi obaviti internistički pregled (EKG) i laboratorijske pretrage krvi. Po potrebi, laboratorijske nalaze i pregled interniste sa EKG-om pacijent može napraviti i u dogovoru s nama dan prije operacije ili čak na sam dan operacije.
 • Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor sa pacijenticom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Kako bi povećanje grudi što bolje uspjelo, prilikom završnog preoperativnog pregleda odnosno neposredno prije zahvata potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije je izvrsna orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije operacije povećanja grudi, treba prestati sa uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijentice za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijenticama koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i zahvat obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijentice koje dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijentica uopće pogodna za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijentice u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru sa pacijenticom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

Anestezija i zahvat:

 • Povećanje grudi izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika anesteziologa. Dakle, pacijentica tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenticu bezbolan.
 • U poliklinici pacijentica boravi 12 sati : 1sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenticu upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba

Oporavak

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici dr. Tončića osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu sa pacijenticom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon ove operacije te traje oko desetak dana. Šavi se odstranjuju deseti dan nakon operacije, a već dva tjedna nakon operacije pacijentica je sposobna za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec nakon operacije.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK SA POSLA nakon operacije povećanja grudi iznose 14 dana. Deseti dan nakon operacije se odstranjuju šavovi, a dva tjedna nakon operacije se pacijentica može uključiti u normalne životne i profesionalne aktivnosti.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon operacije povećanja grudi iznosi deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šave te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentica u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.
 • Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.

Potpuna usluga:

 • PUT I SMJEŠTAJ U ZAGREBU možemo organizirati našim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske! Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.
 • Ključne riječi:
 • Estetska kirurgija, Estetske operacije, ...