MINI LIFTING ILI S-LIFTING

tehnika minimalnih ožiljaka

Mini lifting je kirurški zahvat koji uspješno primjenjujemo kod pacijenata koji imaju višak kože u području srednjeg i donjeg dijela lica dok im je koža u području vrata u dobrom stanju.

Ovdje se najčešće radi o mlađim pacijentima ili pacijentima srednjih godina, koji su nezadovoljni stanjem kože u području srednjeg dijela lica.

U ovakvim slučajevima nema potrebe da se zateže koža vrata te da se izvodi kompletni face lifting, već je dovoljno da se zategne isključivo koža lica. Radi se o manjem kirurškom zahvatu koji izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji.

Ovakvim pristupom postižemo maksimalni estetski efekt uz minimalnu kiruršku traumu, što značajno smanjuje rizik od mogućih komplikacija te znatno ubrzava oporavak naših pacijenata.

Ožiljak je nakon ove operacije sakriven u naboru ispred uške te u kosi. S obzirom da i ovdje postupamo po principima estetske kirurgije maksimalno vodeći računa o detaljima, ožiljak je nakon oporavka gotovo neprimjetan.

Kao i uz kompletni lifting lica i uz mini lifting se mogu kombinirati različiti estetski zahvati, kao što su korekcija gornjih i donjih očnih kapaka, dermoabrazija gornje i donje usne, čeoni lifting itd.

Prilikom mini liftinga lica se također može koristiti princip dubinskog liftinga (SMAS lift ) tijekom kojega se osim same kože zatežu i duboki slojevi lica odnosno mišići lica. Na taj način se postiže dugotrajniji i potpuniji efekt mini liftinga.

KORISNI SAVJETI ZA NAŠE PACIJENTE:

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića mini lifting lica predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

Prije operacije:

 • Posebnu pažnju dr. Tončić i njegov kirurški tim posvećuju preoperativnoj pripremi pacijenta.
 • Operativnom zahvatu mini liftinga prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi.
 • Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor sa pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije mini liftinga lica, treba prestati sa uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru sa pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

Anestezija i zahvat:

 • Operaciju mini liftinga lica izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi ukupno 10- tak sati : 1sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

Oporavak

 • Konačni rezultat mini liftinga, osim o tijeku same operacije, iskustvu kirurga i njegovog tima, ovisi u velikoj mjeri i o savjesnom i temeljitom postoperativnom praćenju i njezi.
 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici dr. Tončića možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu sa pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon mini liftinga te traje u najvećem broju slučajeva oko tjedan do deset dana. Šavi se odstranjuju tjedan dana nakon operacije, a već dva tjedna nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec mjeseca nakon operacije.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK SA POSLA nakon operacije mini liftinga iznose 14 dana. 7-mi dan nakon operacije se odstranjuju šavovi, a dva tjedna nakon operacije se pacijent može uključiti u normalne životne i profesionalne aktivnosti.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon operacije mini liftinga iznosi tjedan do deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šave te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.
 • Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.
 • Kod pacijenata koji puše, od presudne je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu sa pušenjem najmanje tjedan dana prije operacije pa sve do dva tjedna nakon operacije. To je jedan od faktora koji ima gotovo ključni utjecaj u procesu cijeljenja.

Potpuna usluga:

 • PUT I SMJEŠTAJ U ZAGREBU možemo organizirati našim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske! Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.
 • Ključne riječi:
 • Estetska kirurgija, Estetske operacije, ...