LIPOSUKCIJA

ZA IDEALNO OBLIKOVANJE TIJELA

U ne tako davnoj prošlosti zaobljeno žensko tijelo bilo je simbol seksualnosti. Današnji ideal ljepote je mladenački, dječački izgled žene, a njezini prirodni atributi se doživljavaju kao nedostaci.

Liposukciju trbuha

liposukcija trbuha prije

Liposukciju trbuha

liposukcija trbuha poslije

Raznim kozmetičkim i rekreativnim tretmanima (masaže, tjelovježba i sl.) površinski sloj masnog tkiva može se neznatno razgraditi. No, prave naslage masnog tkiva, u obliku tvrdokornih masnih jastučića na taj se način ne mogu ukloniti. Jedino se operativno, metodom LIPOSUKCIJE (usisavanjem), celulit - masne stanice i njihove nakupine trajno uklanjaju s određenih mjesta na tijelu.

Veće nakupine potkožnog, masnog tkiva, koje koži daju neestetski, rupičasti izgled narančine kore nazivamo CELULITOM. On se najčešće nakuplja u području: podbratka, nadlaktica, struka, donjeg dijela trbuha, natkoljenica i unutarnjih strana koljena.

Kako će se masno tkivo rasporediti po tijelu,određuju 2 faktora: nasljedni i prehrana. NASLJEDNI FAKTOR određuje mjesto i broj masnih stanica koje se stvaraju do puberteta. Nakon toga njihov broj i raspored po tijelu je konačan. PREHRANA djeluje na obujam masnih stanica (velike i nabujale su u debela čovjeka, a u mršava čovjeka su neznatne). Ukoliko netko, ima veliki broj masnih stanica na bedrima, a mali na prsima ta će osoba uvijek biti deblja u predjelu bedara. Nerijetko susrećemo vitke osobe, koje također imaju jastučiće masnog tkiva na pojedinim dijelovima tijela. Kod osoba koje nisu predebele posebno uspješno se metodom liposukcije sa kritičnih dijelova tijela odstranjuje masno tkivo.

LIPOSUKCIJA je operativna metoda kojom se selektivno odstranjuje masno tkivo sa dijelova tijela na kojima se prekomjerno nataložio. Kroz malen rez na koži (0,5 cm) uvlači se cjevčica, te se putem vakuuma usisava masno tkivo. Na taj su način masne stanice zauvjek uklonjene sa tog mjesta HIDROLIPOSUKCIJA je danas najučinkovitija metoda liposukcije. Prema toj metodi u operativno područje injicira se fiziološka otopina, koja sadrži sredstvo za kontrakciju kapilara. Sredstvo za kontrakciju kapilara omogućuje da se smanji usisavanje krvi i aspirira veća količina čistog celulita.

Liposukcijom se kod žena najčešće odstranjuju nakupine masnog tkiva sa područja tzv. „jahaćih hlača“ odnosno unutarnje i vanjske strane bedara i koljena.

Osim značajnije redukcije volumena i količine masnog tkiva sa problematičnih područja, metodom liposukcije, uz korištenje mikroinstrumenata moguće je postići i površinsko, idealno oblikovanje tijela (tzv body shaping ili body contouring). Dakle, vrlo tankim kanilama i preciznom površinskom tehnikom mogu se dobro oblikovati i ravne, stupaste noge u svom donjem dijelu (iznad gležnja) što je prije bilo nezamislivo.

Kod žena, ali i muškaraca liposukcijom se vrlo često odstranjuje i masno tkivo sa područja trbuha, struka i slabina, ali i podbratka i nadlaktica.

Dr Tončić u okviru svoje poliklinike već preko 15 godina vrlo uspješno prakticira metodu LIPOSUKCIJE te iz svog dugogodišnjeg iskustva može reći da se radi o vrlo učinkovitoj metodi oblikovanja tijela. Osim na svoje dugogodišnje iskustvo, dr Tončić se prilikom zahvata liposukcije najviše oslanja na svoj smisao za oblikovanje . Zahvaljujući ovim kvalitetama, u okviru naše poliklinike imamo izuzetno visok postotak zadovoljnih pacijenata nakon ovog zahvata. Također, izuzetna se pažnja posvećuje RAVNOMJERNOM odstranjivanju masnih nakupina, kako se na tretiranoj površini ne bi javile nepoželjne neravnine odnosno tzv. rupe, što smo imali prilike vidjeti kod pacijenata tretiranih u nekim drugim ustanovama.

KORISNI SAVJETI ZA NAŠE PACIJENTE:

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića liposukcija trbuha predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

Prije operacije:

Pacijenti prije liposukcije trebaju obaviti internistički pregled (EKG) i laboratorijske pretrage krvi. Po potrebi, laboratorijske nalaze i pregled interniste sa EKG-om pacijent može napraviti i u dogovoru s nama dan prije operacije ili čak na sam dan operacije.

Kako bi liposukcija trbuha što bolje uspjela, prilikom završnog preoperativnog pregleda odnosno neposredno prije zahvata potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije je izvrsna orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.

Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, potrebno je prestati sa uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.

Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru sa pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

Anestezija i zahvat:

Liposukcija trbuha se najčešće izvodi u općoj anesteziji - posebno prilikom opsežnijih zahvata. Kada se odstranjuje masno tkivo sa manjeg područja operacija se izvodi u lokalno potenciranoj anesteziji. Liposukciju u općoj anesteziji izvodimo pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan .

U poliklinici pacijent boravi od 8 do 24 sata, ovisno o vrsti i opsegu liposukcije koju izvodimo: 1sat traje preoperativna priprema, oko 3 sata sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

Oporavak

Visoki postotak uspjeha u poliklinici dr. Tončića osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.

Iz navedenih razloga dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu sa pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.

Pacijent neposredno nakon liposukcije oblači specijalnu kompresivnu odjeću (razni steznici) na tretirani dio tijela. Elastični steznici su vrlo bitan segment postoperativnog oporavka te bitno utječu na konačni ishod samog zahvata liposukcije, jer kožu čvrsto priljubljuju uz podlogu te na taj način pojačavaju efekt same operacije. Elastični steznici se moraju nositi u periodu od 6 do 8 tjedana nakon liposukcije. Razne vrste elastičnih steznika, već prema individualnoj potrebi, pacijenti dobivaju u našoj poliklinici neposredno prije same operacije.

Postoperativni oporavak je individualan nakon liposukcije te traje u najvećem broju slučajeva oko pet do sedam dana. Šavi se odstranjuju tjedan dana nakon operacije, kada je pacijent sposoban i za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od dva tjedna nakon operacije.

Kod pacijenata koji puše, od velike je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu sa pušenjem najmanje nekoliko dana prije operacije pa sve do tjedan dana nakon operacije.

BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon liposukcije iznosi pet do sedam dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šave te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti. Već 7 dana nakon liposukcije preporučuje se masaža radi limfne drenaže i bolje cirkulacije, što ubrzava nestajanje oteklina.

Potpuna usluga:

PUT I SMJEŠTAJ U ZAGREBU možemo organizirati našim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske! Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

  • Ključne riječi:
  • Estetska kirurgija, Estetske operacije, ...