ESTETSKA KOREKCIJA OČNIH KAPAKA

BLEFAROPLASTIKA

Ako u četrdesetim godinama počnemo zamjećivati umor na svojem licu i ako nakon duljeg odmaranja taj dojam izmorenosti ne nestaje uzrok tome često nalazimo u opuštenim ili otečenim očnim kapcima ili u vrećicama, koje su se odjednom stvorile ispod očiju.

estetska operacija korekcije očnih kapaka

korekcija kapaka prije

estetska operacija korekcije očnih kapaka

korekcija kapaka poslije

Fiziološki proces starenja ne nagriza svakog od nas na isti način. Neki su po svojoj konstituciji, genetskoj osnovi ili po načinu života skloniji određenim manifestacijama starenja lica. Sa godinama koža gubi svoj elasticitet i konzistenciju, posebno u području očnih kapaka, jer je tu najtanja. Kapci polagano, ali sigurno mijenjaju svoj izgled. Na njima se javlja suvišak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što daje očima i cijelom licu umoran i star izgled.

Suvišna koža i masno tkivo na očnim kapcima, mogu se odstraniti samo operativnim zahvatom estetske kirurgije - BLEFAROPLASTIKOM. Suvišna koža i masno tkivo se po potrebi odstranjuju i sa gornjih i sa donjih očnih kapaka. Tu ne pomažu više nikakvi kozmetski tretmani niti masaže.

Blefaroplastika spada u male i vrlo efikasne estetske zahvate, te je u rukama iskusnog estetskog kirurga bez većeg rizika za pacijenta. Suvišak kože i masnog tkiva precizno se odstranjuje prema izmjerenom i ucrtanom obliku. Prilikom preoperativne pripreme, dr. Tončić pažljivo izvodi crtež na kapcima, kako bi se odstranila optimalna količina kože i masnih jastučića. Tijekom tog postupka, posebno do izražaja dolazi perfekcionizam dr. Tončića te njegovo oko za detalje. Kao i u pripremi nekih drugih operacija i ovdje se od estetskog kirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije.

U našoj se poliklinici za estetsku kirurgiju prilikom izvođenja ove estetske operacije koristimo radio-kirurgijom, jer nam ova tehnologija omogućuje vrlo precizan kirurški rez bez oštećenja okolnog tkiva te je stoga estetski učinak optimalan, a oporavak pacijenta je ubrzan. Radi što boljeg estetskog efekta upotrebljava se kirurški konac tanak kao ljudska kosa, koji se stavlja ispod nivoa kože, tako da nema ubodnih mjesta, a kirurški rez je u prirodnim naborima kože. Konačni rezultat ove operacije je uočljivo pomlađivanje pacijenta. Oko izgleda mlađe i veće, a i njegova prirodna ljepota dolazi do izražaja.

Dr. Tončić i njegov tim prilikom izvođenja ovog zahvata posebnu pažnju posvećuju tome da nakon operacije na koži ne ostaju nepoželjni nabori ili ožiljci.

Blefaroplastika se često (kada je to potrebno) izvodi u kombinaciji sa nekim drugim zahvatima. Među njima posebno možemo istaknuti face lifting, koji zajedno sa blefaroplastikom čini tzv. zahvate pomlađivanja lica.

Estetsku operaciju očnih kapaka možemo kombinirati i sa ostalim zahvatima estetske kirurgije, kao što su estetska korekcija nosa, povećanje grudi itd.

KORISNI SAVJETI ZA NAŠE PACIJENTE:

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića blefaroplastika predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

Prije operacije:

 • Operativnom zahvatu blefaroplastike prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te pregled i konzultacije u našoj poliklinici.
 • Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor sa pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Kako bi estetska korekcija očnih kapaka što bolje uspjela, neposredno prije zahvata potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije je izvrsna orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Prije estetske operacije očnih kapaka, treba prestati sa uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru sa pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

Anestezija i zahvat:

 • Blefaroplastiku izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji što znači da pacijent tijekom zahvata spava a zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi oko 6 sati: 1sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba

Oporavak

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici dr. Tončića osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu sa pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon korekcije očnih kapaka te traje oko tjedan dana. Šavi se odstranjuju sedmi dan nakon operacije, a već desetak dana nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK SA POSLA nakon blefaroplastike iznose tjedan do deset dana.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon blefaroplastike iznosi najmanje tri dana, uz napomenu da svakako preporučamo kontrolu peti i sedmi dan nakon operacije, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šave te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti. Iz navedenog razloga je najpraktičnije da pacijent u Zagrebu ostane i punih tjedan dana. O ovom segmentu postoperativnog oporavka u najvećoj mjeri ovisi i konačni rezultat operacije.
 • Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak nakon zahvata blefaroplastike, inzistiramo na dovoljno dugom boravku u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

Potpuna usluga:

 • PUT I SMJEŠTAJ U ZAGREBU možemo organizirati našim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske! Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.
 • Ključne riječi:
 • Estetska kirurgija, Estetske operacije, ...